Rrëfim i Vlorës: Jeta ime në IS dhe pritjet pas kthimit në Kosovë

 Rrëfim i Vlorës: Jeta ime në IS dhe pritjet pas kthimit në Kosovë

Vlora (emri i vërtetë i njohur për redaksinë e DW) ka shkuar në Siri shumë e re.

Ajo ende ka frikë nga dora e zgjatur e IS. Ndaj kushti për bisedë ka qenë që të mos prezantohet dhe t’i ndryshohet zërin, raporton DW.

Po çfarë mendon Vlora sot për shkuarjen e saj në Siri, si e ka përjetuar kohën e jetës në “Shtetin Islamik”, vrasjen e dy bashkëshortëve, a ka parë edhe vetë vrasje dhe tmerre të kryera nga IS, si ka jetuar dhe çfarë ka ngrënë, a e ndjen veten fajtor për përfshirje në një luftë në vend të huaj, a është penduar, si e sheh jetën në të ardhmen… Ndiqni rrëfimin eksluziv të Vlorës për DW.

Me te kanë biseduar Esther Felden, Bahri Cani dhe Matthias von Hein.