Samsung tregon tastierën e padukshme për telefonat inteligjentë (Video) – AlbMania      

Samsung tregon tastierën e padukshme për telefonat inteligjentë (Video)

 Samsung tregon tastierën e padukshme për telefonat inteligjentë (Video)

Me ndihmën e inteligjencës artificiale, gishtat do të gjurmohen gjatë shtypjes në një tastierë të padukshme.

Samsung ka zhvilluar një tastierë për smartphone që në të vërtetë nuk ekziston. Me ndihmën e inteligjencës artificiale, programi SelfieType gjurmon lëvizjet e gishtërinjve dhe i përkthen ato me fjalë. Prototipi aktualisht po prezantohet në CES në Las Vegas.

Tastiera virtuale përdoret përmes kamerës selfie në smartphone . Prandaj, nuk kërkohet asnjë pajisje shtesë.

Një video demonstruese tregon se si lëvizja e duarve analizohet dhe interpretohet.

Një tastierë shfaqet në smartphone ose tabletë, të cilat mund ta përdorni për t’u orientuar. Projekti është ende në një fazë të hershme kërkimore.