SHBA miraton ligjin që shmang mbylljen e Qeverisë Federale

 SHBA miraton ligjin që shmang mbylljen e Qeverisë Federale

Me 301 vota pro dhe 123 kundër, Dhoma e Përfaqsuesëve në SHBA, ka aprovuar një ligj afatshkurtër për të shmangur një mbyllje (shutdown) më 30 shtator, i cili është një bllok në aktivitetet e qeverisë, duke ruajtur nivelet e tanishme të shpenzimeve deri më 21 nëntor.

Në këtë periudhë parlamentarët do të jenë në gjendje të negociojnë dhe përfundimisht të miratojnë një buxhet prej 1400 miliardë dollarësh, nga shëndetësia, mbrojtja dhe imigrimi, përfshirë murin me Meksikën që kundërshtohet nga demokratët.

Dispozita e aprovuar do të kalojë në Senat, dhe do të nënshkruhet nga presidenti Trump.