Shenjat qe tregojnë se jeni duke pirë shumë kafe – AlbMania    
     

Shenjat qe tregojnë se jeni duke pirë shumë kafe

 Shenjat qe tregojnë se jeni duke pirë shumë kafe

Përveç efekteve pozitive, ka disa anë negative për të cilat duhet të informohen të gjithë.

Edhe pse e “dashurojmë” kafenë megjithatë nuk është mirë që ta teprojmë më sasinë që konsumojmë.

Po iu zbulojmë disa shenja që tregojnë se jeni duke e tepruar me konsumimin e kafesë.

Metabolizmi juaj bëhet më i shpejtë dhe bëheni të varur. Kafeina është një shtesë e yndyrës që digjet. Studimet kanë treguar që rrit metabolizmin tuaj me 3-11%.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të tregoheni të kujdesshëm, sepse disa njerëz janë jo tolerantë ndaj kafesë dhe efektet negative janë shumë më të këqija se ato pozitive.

Mund të vuani nga ankthi. Kafeina rrit gatishmërinë duke bllokuar adenozinën që ju bën të lodhur.

Por nëse keni doza të mëdha prej saj çdo ditë, mund të çojë në ankth dhe nervozizëm.

Kafeja është një shkas për lëshimin e adrenalinës që mund të ndikojë në sjelljen tuaj. Nëse vini re se jeni bërë shumë nervozë, është një ide e mirë të përpiqeni të kontrolloni konsumin tuaj të kafeinës.