Shkencëtarët zbulojnë kapelën që mund të nxisë rritjen e flokëve – AlbMania      

Shkencëtarët zbulojnë kapelën që mund të nxisë rritjen e flokëve

 Shkencëtarët zbulojnë kapelën që mund të nxisë rritjen e flokëve

Një kapelë që zapton lëkurën e kokës me një copëz të integruar që prodhon energji elektrike më vete, mund të luftojë rënien e flokëve, shpresojnë shkencëtarët.

Një provë e pajisjes tek babai i njërit prej studiuesve ka vërtetuar se mund të funksionojë – duke e ndihmuar atë të rigjenerojë flokët brenda një muaji.

Eksperimente të tjera mbi minjtë e konfirmuan atë si efektiv, nëse jo më mirë, sesa ilaçet e përdorura për të trajtuar humbjen e flokëve.

Një pjesë e kapelës me gjerësi 1 mm dërgon impulse elektrike në lëkurën e kokës kur nxitet nga lëvizja, duke promovuar kimikate natyrale të rritjes së flokëve në lëkurë.

Studiuesit e Universitetit të Wisconsin thanë që pulset elektrike janë të buta dhe nuk duhet janë të pakëndshme për t’u përjetuar .

Ekipi tani është duke e dizajnuar një kapelë bejsbolli, i cili përmban pajisjen që rrethon gjithë pjesën e kokës, me qëllim që ta përshkojë atë tek më shumë burra. /Lajmi.net/