Shpikjet e femrave që e ndryshuan botën për mirë – AlbMania          

Shpikjet e femrave që e ndryshuan botën për mirë

 Shpikjet e femrave që e ndryshuan botën për mirë

Gratë shumicën e rasteve hasin në vështirësi në tregun e punës dhe në jetën e përditshme, ku edhe përballen më pabarazi gjinore.

Por ato, bënë shpikje interesante të cilat janë ende në përdorim.

Këto janë disa nga shpikjet që i bënë gratë, dhe që atëherë kanë ndryshuar botën.

Fshirëse xhami- Mary Anderson në vitin 1903

Filtri i kafesë- Melitta Bentz , më 1908

Shiringë injeksioni- Letitia Mumford Geer në vitin 1899

Pelena për fëmijë- Marion Donovan, pas Luftës së Dytë Botërore

Enëlarëse- Josephine Cochrane, në vitin 1886

Loja Monopoli- Elizabeth J. Phillips, 1904

Varkë shpëtimi- Maria Beasley, 1880

Xhami i padukshëm- Katharine Burr Blodgett, në vitin 1926

Kevlar (fibër e fortë)- Stephanie Këolek

Rrjet pa tela- Hedy Lamarr