Si asnjëherë më parë, “Parasite” bën historinë në Oscars – AlbMania    
     

Si asnjëherë më parë, “Parasite” bën historinë në Oscars

 Si asnjëherë më parë, “Parasite” bën historinë në Oscars

Filmi jugkorean “Parasite” është zgjedhur filmi më i mirë i vitit në ceremoninë e sivjetme “Oscars”, duke u bërë filmi i parë me gjuhë jo angleze që fiton çmimin kryesor.

“Parasite” i Bond Joon-ho mundi Sir Sam në çmimin për regjinë më të mirë dhe mori gjithashtu dhe çmimin për skenarin më të mirë original.

Filmi është një satirë e egër sociale për dy familje nga klasa të ndryshme në Seul – një që jeton në varfëri në një gjysmë-bodrum dhe tjetra familje e pasur që jeton në një shtëpi të madhe,

“Ndjehem sikur do të zgjohem dhe të zbuloj se ishte vetëm ëndërr. Është shumë surreal”, tha Bong.

Producenti Kwak Sin-ae që mori trofetë, tha” Nuk ka fjalë. Nuk e kishim imagjinuar se do të ndodhte kjo. Unë ndihem sikur një moment i madh në histori po më ndodh pikërisht tani”.