Sot ligjërohet për rëndësinë e vaksinimit antiCOVID në xhamitë e Kosovës – AlbMania    
     

Sot ligjërohet për rëndësinë e vaksinimit antiCOVID në xhamitë e Kosovës

 Sot ligjërohet për rëndësinë e vaksinimit antiCOVID në xhamitë e Kosovës

Bashkësia Islame e Kosovës ka bërë të ditur se sot në kuadër të ligjëratës së ditës së xhuma do të flitet për rëndësinë e vaksinimit antiCOVID.

Në njoftimin për media, BIK fton qytetarët që t’i përgjigjen qeverisë për vaksinim.

“Në kuadër të ligjëratës së ditës së xhuma (dt.23.07.2021) ftojmë që t’i bëhet thirrje xhematit (dhe nëpërmes tyre familjarëve të tyre) që t’i përgjigjen thirrjes së Qeverisë së Kosovës për vaksinim kundër virusit COVID 19.

Si dhe si masë parandaluese kundër infektimit me variantin e ri të coronavirusit, të ashtuquajtur varianti indian Delta, i cili paraqet rrezikshmëri shumë më të lartë për shëndetin se sa ai aktual”, thuhet në njoftim.