Tani iPhone juaj do t’ju tregojë nëse Facebook ose ndonjë aplikacion tjetër po ju spiunon në mikrofonin tuaj – AlbMania    
     

Tani iPhone juaj do t’ju tregojë nëse Facebook ose ndonjë aplikacion tjetër po ju spiunon në mikrofonin tuaj

 Tani iPhone juaj do t’ju tregojë nëse Facebook ose ndonjë aplikacion tjetër po ju spiunon në mikrofonin tuaj

Nëse keni bërë panik ndonjëherë që një aplikacion mund të jetë duke dëgjuar mikrofonin e iPhone tuaj, Apple ju ka mbuluar.

Azhurnimi tjetër i madh i iPhone shton një veçori të re që ju paralajmëron sa herë aktivizohet mikrofoni juaj.

Kjo do të thotë nëse ndonjë aplikacion po ju regjistron në mënyrë të fshehtë, do të dini për të. Në iOS 14, një pikë portokalli do të shfaqet në këndin e sipërm të djathtë të ekranit kur aktivizohet mikrofoni ose kamera.

Duke lëvizur në Qendrën tuaj të Kontrollit, do të keni mundësi të shihni detaje rreth asaj që aplikacioni po përdor mikrofonin.

Nëse dyshoni se diçka nuk është në rregull, duhet të kontrolloni lejet e aplikacionit në parametrat. Ju mund të mohoni hyrjen specifike të aplikacioneve në mikrofonin ose kamerën tuaj, për shembull.

Dhe nëse jeni vërtet i shqetësuar, thjesht mund ta fshini aplikacionin krejt. Ky nuk është ndryshimi i vetëm i intimitetit që vjen në iOS 14.