Trump sulmon dhe Akademinë Oscar për filmin ‘Parasite’: Kemi probleme me Korenë e Jugut, ata i japin çmim – AlbMania          

Trump sulmon dhe Akademinë Oscar për filmin ‘Parasite’: Kemi probleme me Korenë e Jugut, ata i japin çmim

 Trump sulmon dhe Akademinë Oscar për filmin ‘Parasite’: Kemi probleme me Korenë e Jugut, ata i japin çmim

Mandatory Credit: Photo by David Fisher/Shutterstock (10525972gt) Kang-Ho Song, Bong Joon-ho, So-dam Park, Jeong-eun Lee, Sun-kyun Lee and Woo-sik Choi – Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture – Parasite 26th Annual Screen Actors Guild Awards, Press Room, Shrine Auditorium, Los Angeles, USA – 19 Jan 2020

Donald Trump ka marrë një ofensivë ndaj çmimeve Oscars për filmimin ‘Parazitët’, sepse filmi është nga Koreja e Jugut.

“Sa të këqija ishin çmimet e Akademisë këtë vit?” Trump pyeti një tubim në Colorado Springs, Kolorado. Turma u përgjigj me ‘boo’ me zë të lartë.

“Fituesi është një film nga Koreja e Jugut, çfarë dreqin kishte aty për ne të gjithë?” pyeti Trump. “Kemi mjaft probleme me Korenë e Jugut me tregtinë dhe në krye të tyre, ata u japin atyre filmin më të mirë të vitit.”

‘Parasite’ bëri histori në ndarjen e çmimeve ‘Oscar’ si filmi i parë jo në anglisht që fitoi fotografinë më të mirë. Satira kapitaliste fitoi edhe çmime për regjinë më të mirë, skenarin më të mirë origjinal dhe filmin më të mirë ndërkombëtar.

“Ishte mirë? Unë nuk e di. Po kërkoj, si – a mund të kthehemi te ‘Gone with wind’ ju lutem? ” tha Trump, në një brohoritje me zë të lartë.

‘Gone with the wind’, është një tjetër film i nderuar me çmime Oscar, i cili tregon historinë e vajzës së një pronari të plantacioneve nga Xhorxhia gjatë dhe pas Luftës Civile. Një film i kritikuar prej kohësh për përshkrimin e saj të marrëdhënieve midis skllevërve të zinj dhe zotërinjve të tyre të bardhë. Romani nga i cili është përshtatur filmi e përshkroi Ku Klux Klan si një “domosdoshmëri tragjike”. Prodhuesit i fshinë epitetet racore pasi aktorët e zinj në film – Hattie McDaniel bëri histori si personi i parë i zi që fitoi një Oscar për rolin e saj – u ankua.

Kur Paraziti fitoi Golden Globe për filmin më të mirë në gjuhë të huaj, regjisori i tij, Bong Joon-ho, tha: “Pasi të keni kapërcyer pengesën e një inçi të gjatë të titrave, do të prezantoheni me shumë filma më të mrekullueshëm.

“Unë mendoj se ne përdorim vetëm një gjuhë: kinemanë”, shtoi ai.

Neon, studioja që prodhoi Parasite, iu përgjigj Trump në Twitter: “E kuptueshme, ai nuk mund të lexojë”.

ka marrë një ofensivë ndaj çmimeve Oscars për filmimin ‘Parazitët’, sepse filmi është nga Koreja e Jugut.

“Sa të këqija ishin çmimet e Akademisë këtë vit?” Trump pyeti një tubim në Colorado Springs, Kolorado. Turma u përgjigj me ‘boo’ me zë të lartë.

“Fituesi është një film nga Koreja e Jugut, çfarë dreqin kishte aty për ne të gjithë?” pyeti Trump. “Kemi mjaft probleme me Korenë e Jugut me tregtinë dhe në krye të tyre, ata u japin atyre filmin më të mirë të vitit.”

‘Parasite’ bëri histori në ndarjen e çmimeve ‘Oscar’ si filmi i parë jo në anglisht që fitoi fotografinë më të mirë. Satira kapitaliste fitoi edhe çmime për regjinë më të mirë, skenarin më të mirë origjinal dhe filmin më të mirë ndërkombëtar.

“Ishte mirë? Unë nuk e di. Po kërkoj, si – a mund të kthehemi te ‘Gone with wind’ ju lutem? ” tha Trump, në një brohoritje me zë të lartë.

‘Gone with the wind’, është një tjetër film i nderuar me çmime Oscar, i cili tregon historinë e vajzës së një pronari të plantacioneve nga Xhorxhia gjatë dhe pas Luftës Civile. Një film i kritikuar prej kohësh për përshkrimin e saj të marrëdhënieve midis skllevërve të zinj dhe zotërinjve të tyre të bardhë. Romani nga i cili është përshtatur filmi e përshkroi Ku Klux Klan si një “domosdoshmëri tragjike”. Prodhuesit i fshinë epitetet racore pasi aktorët e zinj në film – Hattie McDaniel bëri histori si personi i parë i zi që fitoi një Oscar për rolin e saj – u ankua.

Kur Paraziti fitoi Golden Globe për filmin më të mirë në gjuhë të huaj, regjisori i tij, Bong Joon-ho, tha: “Pasi të keni kapërcyer pengesën e një inçi të gjatë të titrave, do të prezantoheni me shumë filma më të mrekullueshëm.

“Unë mendoj se ne përdorim vetëm një gjuhë: kinemanë”, shtoi ai.

Neon, studioja që prodhoi Parasite, iu përgjigj Trump në Twitter: “E kuptueshme, ai nuk mund të lexojë”.