Votohet ligji, regjistrimi i popullsisë do të fillojë më 1 prill – AlbMania    
     

Votohet ligji, regjistrimi i popullsisë do të fillojë më 1 prill

 Votohet ligji, regjistrimi i popullsisë do të fillojë më 1 prill

Me 62 vota “pro”, asnjë “kundër” dhe asnjë “të përmbajtur”, Kuvendi i Maqeonisë së Veriut, votoi sot ligjin për Regjistrimin e Popullsisë.

Opozitarja maqedonase VMRO-DPMNE bojkotoi votimin dhe nuk ishte aspak e pranishme në sallë, përveç përveç koordinatorit të grupit parlamentar, Nikolla Micevski, i cili bëri vërejtje procedurale.

Opozita shqiptare, koalicioni Aleanca për Shqiptarët-Alternativa, e mbështeti ligjin me votë, ndonëse kanë shprehur kritikat e tyre për të njëjtin.

Ligji përcakton që regjistrimi i popullsisë dhe amvisërve të realizohet nga 1 deri më 21 prill 2021./TV21/