Zaev-Sassoli: Secili vendim tjetër përveç bisedimeve do të jetë inkurajim për procese regresive në vend dhe në rajon – AlbMania      

Zaev-Sassoli: Secili vendim tjetër përveç bisedimeve do të jetë inkurajim për procese regresive në vend dhe në rajon

 Zaev-Sassoli: Secili vendim tjetër përveç bisedimeve do të jetë inkurajim për procese regresive në vend dhe në rajon

Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev sonte në Bruksel u takua me kryetarin e Kuvendit Evropian, David Sassoli.

Në takim, siç njoftojnë nga shërbimi qeveritar për shtyp, ku të pranishëm ishin zëvendëskryeministri Bujar Osmani dhe ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov, kryeministri Zaev falënderoi kryetarin Sassoli për përkrahjen e Kuvendit Evropian dhe eurodeputetëve, të cilët me shumicë të madhe pranuan rekomandimin e Komisionit Evropian që Maqedonia e Veriut të nisë bisedimet për anëtarësim në BE.

Kryeministri Zaev theksoi se ende është optimist se vendimi për nisjen e bisedimeve do të merret në samit gjatë ditës së nesërme.

Secili vendim tjetër, përveç nisjes së bisedimeve, si njohje për reformat e realizuara dhe dhe për vendimet politike serioze, do të jetë inkurajim për forcat regresive në vend dhe do të negativisht tek vendet tjera sa i përket proceseve eurointegruese.

Sassoli vërtetoi edhe njëherë miratimin koncensual të eurodeputetëve duke thënë se Maqedonia është sotrje e suksesshme për BE-në, posaçërisht për mënyrën se si u zgjodhën kontestet me Greqinë dhe Bullgarinë.

Sassoili tha se këto mesazhe ai do të përcjell në Kuvendin Evropian dhe do të kërkojë vendim pozitive për nisjen e bisedimeve.